Boekrecensie Het groene kippenboek - Alma Huisken

Wendy • 1 september 2021
Boekrecensie  Het groene kippenboek - Alma Huisken

Alma Huisken

Alma Huisken is culinair journalist, groenauteur, ecologisch hovenier en biodynamisch imker. Ze leverde talloze bijdragen aan kranten, magazines en radioprogramma’s, o.a. over reizen, koken, tuinieren en groene zaken. Er staan acht boeken op haar naam, waaronder Groente (Wina Bornprijs), Groentje in de moestuin* (runner-up Wina Bornprijs), Van het land*, de 'groene bijbel' Met mest en vork* (shortlist Jan Wolkers Natuurprijs) en Dichter bij de bij*. (*met fotografe Doortje Stellwagen). Alma geeft lezingen en moestuincursussen en, als docent Engels, vertaalt ze ook. Ze woont op het Groninger Hogeland, in een kleine dorpsboerderij met een grote tuin, De Groene Luwte. 



Recensie over  Het groene kippenboek

Een vleugje buitenleven in de stad, tevreden getok in je tuin, elke ochtend een paar verse eieren om op te rapen en de mogelijkheid om (klein)kinderen vertrouwd te maken met dieren, en ze leren voor hen te zorgen. Is dit ook jouw droom? Het mooie is: kippen brengen dit binnen handbereik. Zelfs in een kleine tuin! Het groene kippenboek vertelt je hoe dat gaat. Het is zowel een uiterst praktische gids als een loflied op een van de gemakkelijkste, leukste boerderijdieren ter wereld. En het is ook heel persoonlijk: auteur Alma Huisken deelt werkelijk al haar kippenervaring met je, zodat ook jij je droom kunt verwezenlijken. Deel I van dit veelzijdige boek is gewijd aan Alma's kippenavonturen, die ze vol verve en met humor opdist. In deel II gaat ze grondig in op hoe je kippen houdt, juist ook op kleine schaal. Het groene koppenboek biedt voorts tekeningen, zelfbouwtips, 21 recepten en prachtige foto's van Doortje Stellwagen.


Het is een heel erg uitgebreid boek voor iedereen die iets wil weten over kippen houden. In deel 1 van het boek wordt het verhaal van de kippen van Alma verteld. Hierin wordt uitgebreid verteld hoe ze aan haar kippen komt en hoe ze zich gedragen. Deel 2 gaat over kippen houden in dorp en stad. Hiervoor ging ze vanuit het Westen naar het Groningse platteland. In dit deel wordt uitgebreid op de benodigde leefsituatie van kippen ingegaan. De hoeveelheid leefruimte ze nodig hebben, soorten bouwsels en de diverse soorten voer die er zijn. In deel 3 staan diverse recepten waarbij je kippen eieren kunt gebruiken. Helemaal achterin het boek staat nog een annex over kipbestendige en 'kipgiftige' planten.


Het is een geweldig uitgebreid verzamelwerk over alle dingen die je zou moeten weten voordat je kippen gaat houden. Alle informatie om de juiste keuzes te maken is er in terug te vinden. Welke soort kip je het beste kan houden, hoe groot het verblijf moet zijn, welk voer ze moeten hebben. Alles om het beste voor je kippen te hebben, waardoor ze goede eieren leggen. Het is een aanrader voor iedereen die erover denkt om kippen te nemen.


Hier kun je het boek vinden.


Score: 8


Informatie

Het groene kippenboek - Alma Huisken

Uitgever: Uitgeverij Christofoor

Pagina's: 320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789060389089

Verschijningsdatum: April 2020



Laat hieronder een reactie achter

Share by: