Recept


Hier kun je recepten vinden die we zelf erg lekker vinden. 

De lekkerste recepten vind je hier.

Als ik kook maak ik graag dingen zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes. Probeer ik verschillende recepten uit voordat ik heb wat we lekker vinden. En dan komt het volgende probleem wat iedereen wel kent, over al de briefjes en uitgeprinte recepten. Maar als je iets wil gaan maken dan is dat recept nergens te vinden.  Moet je het weer even Googelen en je kunt het recept nergens meer vinden. Dat was voor mij de reden om ze maar op mijn pagina te zetten. Dan kunnen niet alleen wij genieten van de lekkere recepten, maar jullie ook!

door Wendy 1 juli 2024
Voor de verjaardag van mijn zoon was ik op zoek naar een goed taartrecept. Volgens hem moest het zeker een oreotaart worden. na heel wat zoeken op google kwam ik op de site van fitaddict.nl Oreo Cheesecake met Cookie dough Ingrediënten taart beslag: 500 ml Slagroom 2 hele bakjes Mon Chou Zacht & Luchtig 2 pakken Oreo koekjes 150 gram Kristalsuiker Snufje zout 1 eetlepel citroensap 1 theelepel vanille aroma Ingrediënten Cookie Dough: 5 eetlepels gesmolten roomboter (ongezouten) 135 gram bruine suiker 195 gram bloem 80 gram chocolade druppels (liefst zo klein mogelijk anders moet je ze in kleinere stukjes hakken) halve theelepel zout 1 theelepel vanille aroma 3-4 eetlepels melk Ingrediënten Oreo bodem: ± 25 Oreo’s (2 rollen) 4-5 eetlepels ongezouten roomboter Laten we beginnen met de Oreo bodem: Stap 1. Maak de Oreo’s zo fijn mogelijk. Dit kun je in een zak doen en er op gaan slaan dan zul je zien dat de stukken best groot blijven, ik heb een keukenmachine gebruikt dan worden de stukken erg fijn. Stap 2 . Verwarm 5 eetlepels ongezouten roomboter in de magnetron. Begin met 30 seconden. Let goed op, anders kan de boter te heet worden en maakt het je hele magnetron vies. Stap 3 . Doe de gesmolten boter bij de geplette Oreo koekjes en meng dit tot een geheel. Stap 4. Leg bakpapier op de bodem van de springvorm, en aan de zijkanten als je dit handig vind. Vul de bakvorm met het koek mengsel. Druk alles goed aan ook bij de randen. Zet het voor een kwartier in de koelkast. In de tussentijd maak je de rest van de taart: De Cookie Dough: Stap 5 . Doe alle ingrediënten voor de Cookie Dough bij elkaar in een bak (behalve de chocolade druppels) en meng dit goed door elkaar totdat er een stevige deeg ontstaat. Dan kan je de chocolade druppels toevoegen en er ook door heen roeren. Stap 6 . Neem een bakpapiertje, pak de Cookie Dough en vorm het tot een bal. Leg deze bal op het bakpapier en leg hier weer een bakpapiertje over heen. Stap 7 . Plet de bal Cookie Dough tussen deze twee bakpapiertjes tot je een ronde schijf hebt die net zo groot is als je bakvorm. Mijn bakvorm is ongeveer 22-25 cm (diagonaal). En leg de plak vervolgens bovenop de Oreo bodem. Zo creëer je een dubbele- overheerlijke bodem! De taart vulling: Stap 8 . Klop de verse slagroom op in een kom en zet apart. Je kunt ook voor-geklopte verse slagroom kopen, is ook prima en dan hoef je dus niet op te kloppen. Stap 9 . In een andere kom meng je de Mon Chou, suiker, zout, vanille aroma en citroensap tot een mooi geheel. Zorg wel dat dit een grote kom is, want hierna gaan we de slagroom hier bij voegen. Stap 10 . Voeg de slagroom bij de grote kom met je Mon Chou mengsel en mix dit tot een glad geheel. Stap 11. Sla je Oreo’s tot stukken en kruimels en spatel deze vervolgens door het Mon Chou mengsel. Stap 12. Haal je springvorm met Oreo en Cookie Dough bodem weer uit de koelkast en spatel de mix erin! Zet het daarna weer terug in de koelkast, om hem over de nacht te laten opstijven, of op z’n minst 6 uur. Echt deze taart is zó onwijs lekker. Je gaat er dubbel en dwars van genieten! En ja het is een vreselijke calorieën bom, dus daarom raad ik je ook aan om te beginnen met een klein puntje, want hij vult ook enorm en is erg machtig. Enjoy!
Saté saus
door Wendy 28 juli 2022
Hier vind je een makkelijk recept voor saté saus.
Stoofvlees
door Wendy 13 september 2021
Lees hier ons favoriete stoofvlees recept.
Kruimeltaart met karamelpudding
door Wendy 3 juni 2021
Hier vind je het recept voor een erg lekkere kruimeltaart met karamelpudding
BBQ saus
door Wendy 5 maart 2021
Lees hier mijn recept van lekkere bbq saus
door Wendy 13 februari 2021
Recensie: Diy Boter maak pakket van Kaaz Valkenswaard
door Wendy 7 november 2020
Ingrediënten
Hachee
door Wendy 7 november 2020
Lees hier het hachee recept wat ik altijd gebruik
door Wendy 7 november 2020
Ingrediënten
Recept kip met cola
door Wendy 7 november 2020
Voor dit gerecht heb je voor 4 personen nodig: - 4 kipfilets (of 8 drumsticks) - 1 flesje cola van 50 cl - 1 ui - 50 cl ketchup Leg het vlees onderin de slowcooker Snij de ui in ringen en leg die bovenop het vlees. Meng de cola en de ketchup en giet het over de kip en ui. Doe de pan dicht en laat het 6 tot 8 uur staan op low. Ik zelf gebruik een multicooker en kies daar voor het bijbehorende programma. Vind je de saus teveel dan zou je ook 350 ml cola en 350 ml ketchup kunnen gebruiken.

Hier vindt je de linkjes naar de recepten:

Terug

Share by: