Oreo cheesecake

Wendy • 1 juli 2024

Overheerlijke Oreo Cheesecake 

Voor de verjaardag van mijn zoon was ik op zoek naar een goed taartrecept. Volgens hem moest het zeker een oreotaart worden.
na heel wat zoeken op google kwam ik op de site van fitaddict.nl

Oreo Cheesecake met Cookie dough  

Ingrediënten taart beslag:
500 ml Slagroom
2 hele bakjes Mon Chou Zacht & Luchtig
2 pakken Oreo koekjes
150 gram Kristalsuiker
Snufje zout
1 eetlepel citroensap
1 theelepel vanille aroma

Ingrediënten Cookie Dough:
5 eetlepels gesmolten roomboter (ongezouten)
135 gram bruine suiker
195 gram bloem
80 gram chocolade druppels (liefst zo klein mogelijk anders moet je ze in kleinere stukjes hakken)
halve theelepel zout
1 theelepel vanille aroma
3-4 eetlepels melk

Ingrediënten Oreo bodem:
± 25 Oreo’s (2 rollen)
4-5 eetlepels ongezouten roomboter

Laten we beginnen met de Oreo bodem:
Stap 1. Maak de Oreo’s  zo fijn mogelijk. Dit kun je in een zak doen en er op gaan slaan dan zul je zien dat de stukken best groot blijven, ik heb een  keukenmachine gebruikt dan worden de stukken erg fijn. 

Stap 2. Verwarm 5 eetlepels  ongezouten roomboter in de magnetron. Begin met 30 seconden. Let goed op, anders kan de boter te heet worden en maakt het je hele magnetron vies.

Stap 3. Doe de gesmolten boter bij de geplette Oreo koekjes en meng dit tot een geheel.

Stap 4. Leg bakpapier op de bodem van de springvorm, en aan de zijkanten als je dit handig vind. Vul de bakvorm met het koek mengsel. Druk alles goed aan ook bij de randen.
Zet het voor een kwartier in de koelkast.

In de tussentijd maak je de rest van de taart:

De Cookie Dough:
Stap 5. Doe alle ingrediënten voor de Cookie Dough bij elkaar in een bak (behalve de chocolade druppels) en meng dit goed door elkaar totdat er een stevige deeg ontstaat. Dan kan je de chocolade druppels toevoegen en er ook door heen roeren.

Stap 6. Neem een bakpapiertje, pak de Cookie Dough en vorm het tot een bal. Leg deze bal op het bakpapier en leg hier weer een bakpapiertje over heen.

Stap 7. Plet de bal Cookie Dough tussen deze twee bakpapiertjes tot je een ronde schijf hebt die net zo groot is als je bakvorm. Mijn bakvorm is ongeveer 22-25 cm (diagonaal). En leg de plak vervolgens bovenop de Oreo bodem. Zo creëer je een dubbele- overheerlijke bodem!

De taart vulling:
Stap 8. Klop de verse slagroom op in een kom en zet apart. Je kunt ook voor-geklopte verse slagroom kopen, is ook prima en dan hoef je dus niet op te kloppen.

Stap 9. In een andere kom meng je de Mon Chou, suiker, zout, vanille aroma en citroensap tot een mooi geheel. Zorg wel dat dit een grote kom is, want hierna gaan we de slagroom hier bij voegen.
Stap 10. Voeg de slagroom bij de grote kom met je Mon Chou mengsel en mix dit tot een glad geheel.
Stap 11. Sla je Oreo’s tot stukken en kruimels en spatel deze vervolgens door het Mon Chou mengsel.
Stap 12. Haal je springvorm met Oreo en Cookie Dough bodem weer uit de koelkast en spatel de mix erin! Zet het daarna weer terug in de koelkast, om hem over de nacht te laten opstijven, of op z’n minst 6 uur.

Echt deze taart is zó onwijs lekker. Je gaat er dubbel en dwars van genieten! En ja het is een vreselijke calorieën bom, dus daarom raad ik je ook aan om te beginnen met een klein puntje, want hij vult ook enorm en is erg machtig. Enjoy!

Laat hieronder een reactie achter

Share by: