Pulled Pork

Wendy • 7 november 2020

Pulled Pork

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je voor 4 personen nodig:

- 1 kg Procureur zonder bot (of schouderkarbonade)

- 150 ml bouillon

- 75 ml witte wijn azijn

- 2 tl gerookte paprika poeder

- 2 in grove stukken gesneden uien

- 4 tenen knoflook, grof gehakt

- 200 ml bbqsaus ( zelfgemaakte is het lekkerst )

- 4 el bruine suiker

- 1 el mosterd

- 2 tl gedroogde tijm

- 1 el olijfolie

- 1 tl cayennepoeder

- 2 tl zout

- eventueel wat maÏzena


Bereiding:

Meng alle ingrediënten in de pan en leg het vlees er bovenop

Zet een slowcooker op high / multicooker op stew / pan in de oven op 100 graden

Draai af en toe het vlees om, voeg zo nodig wat water toe

Het vlees is klaar als het bijna uit elkaar valt

Haal het vlees uit de pan en leg het op een schaal

(Nog beter is het om de pan een nacht weg te zetten zodat je de volgende dag het vet eraf kunt scheppen)

Haal het vet van het vlees af

Trek met 2 vorken het vlees tot draadjes

Je kunt het vocht nog wat binden met maÏzena

Doe het vlees terug in de pan en meng het met de saus




Laat hieronder een reactie achter

Share by: