Iedere ouder vraagt zich af hoeveel schermtijd nog gezond is. Want vrijwel alle kinderen en jongvolwassenen spelen videogames: 98 procent van de mensen onder de dertig speelt regelmatig en twaalf procent is zelfs gameverslaafd. Op de online gameplatformen wordt bovendien steeds vaker gepest, een groeiende zorg voor ouders en zorgverleners. En wat is nu eigenlijk het effect van gamen op ADHD en autisme?
Professor Alok Kanojia, zelf een fanatieke gamer én expert op het gebied van de kinderpsychiatrie, deelt de laatste wetenschappelijke inzichten over de effecten van gamen op het puberbrein en beantwoordt de belangrijkste vragen waar ouders van nu mee worstelen. Met zijn hulp maak je een einde aan het geruzie over schermtijd, voorkom je gedragsproblemen en leg je de basis voor een gezonde relatie met je kinderen.
Onze zoon gamed met vlagen erg graag, daardoor was ik erg benieuwd naar dit boek. Bij het bekijken van de inhoud zie je meteen dat het boek goed opgebouwd is. Je begint met inzicht krijgen, daarna kun je het gesprek aangaan en als dat gedaan is kun je gaan handelen.
Het boek is erg fijn geschreven, het begint met de ervaring van schrijver Alok Kanojia, die vroeger zelf gameverslaafd is geweest. Op een duidelijke manier legt hij uit hoe dat voor hem was en hoe hij het aangepakt heeft. In zijn zoektocht naar hoe hij anderen kon helpen werd voor hem pas bekend hoe groot het probleem was. Hij geeft goede tips over wat gamen met je doet en hoe je inzicht kunt krijgen in het gamegedrag van je kind. Ook krijg je alvast wat tips om ervoor te zorgen hoe je het game gedrag in de gaten kunt houden en ervoor kunt zorgen dat het binnen de perken blijft. Aan de hand van voorbeeld dialogen worden verschillende gesprekstechnieken uitgelegd. Hiermee kun je zelf uitzoeken wat er in jullie situatie past en dan kun je grenzen gaan stellen.
De gebruikte schrijfstijl leest erg fijn, het geeft een begripvol gevoel. Tijdens het lezen van het boek heb je het idee dat je aan de hand genomen wordt door de schrijver en dat je door hem wordt bijgestaan in het hele proces. Er wordt ook extra ingegaan op extra uitdagingen zoals ADHD, Autisme, depressie en marihuana gebruik in combinatie met het gamen.
Het boek is een aanrader voor kinderen die gamen, niet alleen als er zich al problemen voordoen maar ook zeker om de problemen voor te blijven.
Hoe voed ik mijn kind op tot een gezonde gamer? - Alok Kanoija
Uitgeverij: Volt
Pagina's: 304 pagina's, Paperback
ISBN:
9789021482699
Verschijningsdatum: April 2024
Koop lokaal, ook online
Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar, dit heeft mijn mening niet beïnvloed. Deze pagina bevat affiliate links, het gebruik van de link kost je niets extra, maar helpt mij met de kosten voor deze site.
Bedankt voor uw bericht.
U ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.
Oeps, bij het versturen van uw bericht is een fout opgetreden.
Probeer het later opnieuw.