Boekrecensie Zelf gefermenteerd - Gerard Janssen

Wendy • 29 oktober 2022
Boekrecensie Zelf gefermenteerd - Gerard Janssen

Recensie over Zelf gefermenteerd

Fermenteren is niet alleen heel gezond. Het is ook nog eens heel makkelijk. Maak zelf e eigen zuurkool, yoghurt, tofu en nog veel meer. Hoe je het precies doet, lees je allemaal in dit mooie, handige en informatieve boek. lus tips over hoe je de groenten verbouwt die je gaat fermenteren. Hup, aan de slag!


Voor iedereen die fermenteren interessant vind, maar geen idee heeft waar die moet beginnen is dit boek zeker een aanrader.  Het legt je de basisprincipes van fermenteren uit.  Gaat in op de voordelen van fermenteren en de verschillende methodes die er zijn. Het is natuurlijk niet alleen heel erg leuk om te doen, maar het is ook nog eens extra gezond. Er wordt een goede uitleg gegeven over hoe je groenten kweekt en daarna hoe je ze laat fermenteren.  Er komen ook andere producten aan bod, zo gaat het over boter, kefir, komboucha, zuurdesembrood en tofu.


Het boek is erg fijn geschreven voor mensen die er nog niets vanaf weten. Een kind kan de was doen, of in dit geval fermenteren. Het boek is ruim voorzien van duidelijke illustraties, dit verduidelijkt sommige teksten nog meer.  Door de stap voor stap uitleg is het erg goed te volgen en kan er eigenlijk weinig verkeerd gaan.


Dit boek is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in fermenteren.  Het is ook leuk om cadeau te geven, juist omdat de lat niet hoog ligt kan iedereen fermenteren.

 


Score: 8


Informatie

Zelf gefermenteerd - Gerard Janssen

Uitgeverij: Snor

Pagina's: 112 pagina's, Paperback

ISBN:  9789463141482

Verschijningsdatum: Oktober 2022


Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar, dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Laat hieronder een reactie achter

Share by: