Fermenteren is niet alleen heel gezond. Het is ook nog eens heel makkelijk. Maak zelf e eigen zuurkool, yoghurt, tofu en nog veel meer. Hoe je het precies doet, lees je allemaal in dit mooie, handige en informatieve boek. lus tips over hoe je de groenten verbouwt die je gaat fermenteren. Hup, aan de slag!
Voor iedereen die fermenteren interessant vind, maar geen idee heeft waar die moet beginnen is dit boek zeker een aanrader. Het legt je de basisprincipes van fermenteren uit. Gaat in op de voordelen van fermenteren en de verschillende methodes die er zijn. Het is natuurlijk niet alleen heel erg leuk om te doen, maar het is ook nog eens extra gezond. Er wordt een goede uitleg gegeven over hoe je groenten kweekt en daarna hoe je ze laat fermenteren. Er komen ook andere producten aan bod, zo gaat het over boter, kefir, komboucha, zuurdesembrood en tofu.
Het boek is erg fijn geschreven voor mensen die er nog niets vanaf weten. Een kind kan de was doen, of in dit geval fermenteren. Het boek is ruim voorzien van duidelijke illustraties, dit verduidelijkt sommige teksten nog meer. Door de stap voor stap uitleg is het erg goed te volgen en kan er eigenlijk weinig verkeerd gaan.
Dit boek is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in fermenteren. Het is ook leuk om cadeau te geven, juist omdat de lat niet hoog ligt kan iedereen fermenteren.
Zelf gefermenteerd - Gerard Janssen
Uitgeverij: Snor
Pagina's: 112 pagina's, Paperback
ISBN: 9789463141482
Verschijningsdatum: Oktober 2022
Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar, dit heeft mijn mening niet beïnvloed.
Bedankt voor uw bericht.
U ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.
Oeps, bij het versturen van uw bericht is een fout opgetreden.
Probeer het later opnieuw.